Kunstgras leggen, plaatsen of ophalen.

Soorten

Kunstgrassoorten

Door de opkomst van kunstgras is het aanbod van kunstgras de laatste jaren toegenomen. U kunt tegenwoordig zelf de kleur bepalen, de zachtheid, de veerbaarheid en vorm van het kunstgras. Het is belangrijk dat u goed voor ogen heeft waarvoor het kunstgras gebruikt gaat worden. Gebruikt u het als siergazon of wordt er op geravot? Dit is van groot belang bij het bepalen van de soort kunstgras die u nodig heeft.

Er zijn een aantal soorten kunstgras onder te verdelen, bij alle soorten is het aanbod erg groot.

De meest voorkomende ondergronden zijn zand, lava en stabilisé. Hieronder zullen de verschillende ondergronden verder toegelicht worden.

Speelkunstgras

Speelkunstgras is geschikt voor een hoge gebruiksintensiviteit. Het is geschikt voor spelende kinderen, huisdieren en heeft een natuurlijke uitstraling. Het kunstgras is kwalitatief sterk, erg zacht en heeft een grote sprietdichtheid. Bij speelkunstgras heeft u vaak een vrije keuze in de kleur.

De ondergrond bij speelkunstgras is erg belangrijk. Als het door kinderen gebruikt wordt dan moet er een goede valdemping zijn zodat ze zich niet bezeren als ze vallen. Er kunnen speeltoestellen geplaatst worden op het kunstgras zonder dat er slijtage optreedt.

Sierkunstgras

Sierkunstgras Als het gazon enkel gebruikt wordt als ‘uithangbord’ van uw tuin dan kunt u het beste kiezen voor kunstgras met een hoge sierwaarde, ook wel sierkunstgras genoemd. Sierkunstgras is kort en heeft een frisgroene uitstraling. Dit kunstgras is bijna niet van echt gras te onderscheiden en ziet er het hele jaar groen uit. Bij sierkunstgras is het belangrijk dat u voor kwaliteit kiest. Het siergazon heeft een belangrijke functie in uw tuin en moet daarom zo lang mogelijk zijn kleur behouden. Sierkunstgras kan wel betreden worden maar met mate om slijtage te voorkomen. Naast bovenstaande soorten kunt u ook kiezen voor een combinatie van speelkunstgras en sierkunstgras. Deze soort is een combinatie van sterkte en sierwaarde. Als u voor deze soort kiest moet u letten op de combinatie tussen de sierwaarde en ruwheid van het kunstgras. Spelende kinderen moeten een zachte landing hebben als ze vallen maar het gras moet wel zijn sierwaarde behouden.

Heeft u een specifiek doel voor uw kunstgrasgazon dan is er voor iedere wens wel een optie. Als u uw doel aan een leverancier doorgeeft dan zullen zij u een advies op maat geven.Inloggen