Kunstgras leggen, plaatsen of ophalen.

Kunstgras

Kunstgras in uw tuin

Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin in plaats van echt gras. Dit komt doordat kunstgras bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras, het heeft weinig onderhoud en is erg duurzaam. De ontwikkeling van kunstgras staat nog niet stil en er komen steeds meer aanbieders.

Geschiedenis van kunstgras

In de jaren ‘60 is kunstgras ontwikkeld ter vervanging van gras op sportvelden. Doordat de slijtage van kunstgras veel lager is dan bij echt gras werden veel sportvelden vervangen. Vooral bij de sporten tennis en hockey werd veel gebruik gemaakt van kunstgras, dit is tot op heden nog steeds zo.

Naar verloop van jaren gingen steeds meer sporten kunstgras gebruiken: voetbal, honkbal en golf maken tegenwoordig allen (gedeeltelijk) gebruik van kunstgras. Bij elk van deze sporten wordt een andere soort en kwaliteit kunstgras gebruikt. Het kunstgras moet voldoen aan sporttechnische eisen, het kunstgras kan bijvoorbeeld opgevuld worden met zand of rubberkorrels, hierdoor blijven de kunstgrassprieten rechtop staan.

De laatste jaren is kunstgras erg in opkomst in particuliere tuinen, dit komt door de vele gemakken die kunstgras biedt. Het maakt niet uit of u een grote of kleine tuin heeft, kunstgras heeft weinig onderhoud nodig in tegenstelling tot een echt gazon. U hoeft het kunstgras niet te bewateren, niet te maaien, niet te bemesten en verticuteren is ook verleden tijd. Kunstgras is dus onderhoudsarm maar behoudt wel jarenlang zijn kleur.

Voordelen van kunstgras

Kunstgras biedt nog meer voordelen. Als u kiest voor kwalitatief goed kunstgras is het bijna niet te onderscheiden van echt gras, het kunstgras heeft een natuurlijke, grasgroene uitstraling. De kleur van het kunstgras kunt u zelf bepalen, hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden.

Kunstgras is een duurzaam product, hierdoor ontvangt u bij veel leveranciers een jarenlange garantie. Als een kunstgrasgazon professioneel wordt aangelegd heeft u geen last van natuurlijke problemen zoals verzakkingen en ongedierte. Het kunstgras is bestand tegen zware belasting zoals speeltoestellen en een zwembad. Na een zware belasting kan het kunstgras opgeborsteld worden, waardoor de sprieten omhoog gaan staan en is het gazon weer zo goed als nieuw.

Doordat er gaatjes in het kunstgras zitten heeft het een goede afwatering. De afwatering zorgt ervoor dat er geen plassen op het kunstgras blijven staan na een bui. Doordat de ondergrond uit puin en zand bestaat zal er ook geen onkruid verschijnen in het kunstgras.Inloggen