Kunstgras leggen, plaatsen of ophalen.

Kopen

Kunstgras kopen

Als u de beslissing heeft gemaakt om kunstgras te leggen in uw tuin dan moet u er rekening mee houden dat er een groot aanbod is. Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van kunstgras?

Staaldoosjes

Er zijn veel soorten kunstgras met verschillende kwaliteiten en kleuren. Daarom raden wij u aan om een staaldoosje bij uw leverancier te bestellen. Veel leveranciers van kunstgras bieden de optie om een staaldoosje te bestellen. U krijgt dan een staal van kunstgras toegestuurd zodat u het kunstgras kunt zien en voelen. Vaak zijn hier geen kosten aan verbonden.

Het staaldoosje is tevens een controlemiddel bij de plaatsing van het kunstgras. Het geleverde kunstgras moet natuurlijk overeenkomen met het staaldoosje. Als dit niet het geval is moet u dit direct melden bij uw leverancier.

Werkzaamheden

Voordat er kunstgras gelegd kan worden moet de ondergrond bewerkt worden. Let goed op welke bewerking leveranciers aanbieden bij het aanbod. Wordt de aanwezige grond afgegraven? Wordt er bestratingszand of gebroken puin geleverd? Alle leveranciers gebruiken een andere werkwijze om een kunstgrasgazon aan te leggen, overleg daarom goed met uw leverancier wat zijn werkwijze is. Ieder kunstgrasgazon heeft namelijk een andere ondergrond nodig. Zie hiervoor de pagina Kunstgras ondergrond. De verschillende werkzaamheden zorgen ook voor uiteenlopende kosten. Vraag daarom altijd 2 of 3 offertes aan bij verschillende leveranciers om hun werkwijzen en bijkomende kosten te kunnen vergelijken.Inloggen